e-Segítség | Oldaltérkép
Magyar English facebook

„Pécs2010 KultúrKuckó”

A programok az Istenkúti Közösségi Házban, valamint a Szivárvány Gyermekházban kerülnek megrendezésre Pécs2010 információs munkatársak vezetésével, a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. szervezésével, valamint szakmai irányításával, a Pécs2010 Menedzsment Nonprofit Kft. együttműködésével.

A foglalkozások résztevői elsősorban a nyugati városrészben élő fiatalok, gyermekek, lakosok.

A „Pécs2010 KultúrKuckó”- elnevezésű kezdeményezés fő célja Pécs városának és környékének kulturális és művészeti értékeinek bemutatása, megjelenítése a foglalkozások résztvevői által. Ennek szellemében egyrészt olyan amatőr képzőművészeti alkotások (pl.: kerámiák, makettek, puzzle, memóriajáték, stb.) születnének, melyek Pécs városának kulturális értékeit hivatottak bemutatni a nagyközönségnek. A játékok, alkotások fő közösségi elemei lehetnek majd a „Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa” program kitelepüléseikor, valamint a Pécs2010 Infopontokban.

A programok tematikája másrészt a Pécsen és környékén élő művészek, valamint amatőr művészek, művészeti csoportok meghívásán alapul. A meghívottak egyrészt ízelítőt adhatnak az adott művészeti ág értékeiből, másrészt köztük és a résztvevők között olyan kötetlen beszélgetés alakulhat ki a programok során, mely a művészeti értékek nagyobb ismertségére, elfogadására összpontosul.

A „Pécs2010 KultúrKuckó” által nyújtott programok pedig olyan közösségi élményt adhatnak a résztvevők számára, mely közösségi akcióprogramok kezdeményezését is eredményezheti, ezzel is elősegítve a helyi közösségek összefogását, építését, fejlesztését, valamint az önkéntes tevékenység társadalmi elfogadottságát, pozitívabb megjelenítését.

További információ:

Hideg Judit

hideg@pecs2010.hu  és

Kovácsné Pallós Boglárka

pallos@pecs2010.hu

Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft.| 7621 Pécs, Apáca u. 2/1.| Telefon: 72/211-134| e-mail: tetthely@tetthely.net

MarkCon 2008